Alexandru Andrieș despre Timișoara: “Aici mă simt ca acasă”

3

În 24 septembrie, de la ora 20:00, Alexandru Andrieș va concerta pe scena Filarmonicii “Banatul” din Timișoara, cu ocazia albumului aniversar INTERIOARE. Timișoara este primul oraș din turneul de prezentare al recentului său proiect muzical, iar alături de artist vor fi și Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera și Sorin Romanescu. INTERIOARE conține nouă cântece remasterizate, preluate de pe albumul omonim din 1984, și marchează 30 de ani de la debutul discografic al lui Alexandru Andrieș.

Mai multe informații despre artist, albumul aniversar INTERIOARE, concertul din 24 septembrie și mesajul său pentru publicul timișorean, aflăm din următoarele rânduri.

Peste 3000 de concerte și peste 60 de proiecte muzicale: cum vă simțiti după 30 de ani de debutul discografic?

Alexandru Andrieș: Exact ca atunci când am intrat prima dată în studiourile Electrocord, împreună cu Maria Ioana Mîntulescu, Mircea Marcovici și Mihai Farcaș, să începem imprimările la INTERIOARE. Abia aștept să mai facem un disc, abia aștept să mai facem un concert. Mă simt foarte bine, zău!

Ce a presupus realizarea albumului aniversar INTERIOARE? De ce ați renunțat la ideea de a lansa albumul și în format vinyl?

Alexandru Andrieș: În primul rând, remasterizarea materialului original la nivelul anului 2014 (lucru de care s-a achitat Victor Panfilov cu brio). În al doilea rând, câteva cântece de pe album, făcute în formula în care le vom cânta “pe viu” în spectacolul pe care îl veți vedea în 24 septembrie 2014 – înregistrate și filmate în studio – ele vă sunt oferite în format DVD, ca bonus la CD-ul cu materialul original remasterizat. Iar povestea cu formatul vinyl (mai bine spus, lipsa formatului vinyl la această ediție) e foarte ușor de explicat: inițial, albumul INTERIOARE a apărut, în 1984, doar în format vinyl, ulterior și pe casetă audio, și n-am văzut rostul reluării acestui format după 30 de ani.

Pe lângă ocupația de muzician, dumneavoastră sunteți și Conferențiar Doctor la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu”. Cum se împacă una cu cealaltă, arhitectura cu muzica?

Alexandru Andrieș: Hahaha, e ca și cum m-ați întreba cum se împacă nevasta cu amanta, cam așa sună… La mine e simplu, nu sunt căsătorit, așa că se împacă bine, n-au încotro!

După șase ani, în 24 septembrie veți concerta la Timișoara, pe scena Filarmonicii “Banatul”, alături deMaria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera și Sorin Romanescu. Ce mesaj aveți pentru publicul timișorean?

Alexandru Andrieș: Au trecut 6 ani? Sigur? Parcă a fost ieri, din punctul meu de vedere… Am ținut neapărat ca primul concert al acestui turneu să fie la Timișoara, din mai multe motive. Cel mai important este faptul că aici mă simt ca acasă și abia aștept să întâlnim din nou publicul timișorean. În sala Filarmonicii “Banatul” am cântat acum mulți ani, împreună cu formația PRO MUSICA. Acum vom fi în formula pe care ați anunțat-o în întrebare și sper să fie o surpriză plăcută și frumoasă. Ce s-o mai lungim, pe curând!

Prețul unui bilet la concertul Alexandru Andrieș din Timișoara variază între 40 și 60 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de pe Eventim.ro, din reţeaua magazinelor Orange, Germanos, de la casieria Teatrului Naţional Timişoara şi din librăriile Cărtureşti.

Afis Turneu A2 TIMISOARA

Evenimentul este organizat de PRbeta Agency.

Parteneri: Filarmonica „Banatul”Primăria Municipiului Timişoara, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021Autonom Rent a Car.

Parteneri media: 24FUNTIONAgenda, CărtureştiEventimTVR Timișoara şi Profil Media.

Foto: Alexandru Andrieș

  1. Luminita

    Multumesc lui Alexandru ca m-a ajutat sa supravietuiesc. In epoca trecuta am supravietuit numai cu muzica lui.Si acum ma unge la suflet muzica lui. Merita tot ce e mai bun. Luminita

    Reply

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>