Alexandru Andrieș revine pe scena Filarmonicii

1

Așa cum vă spuneam și anul trecut, ne dorim să facem o tradiție din a organiza, cât mai des posibil, un concert drag nouă. Ne bucurăm să vă anunțăm că planul nostru prinde contur și devine realitate. Alexandru Andrieș revine la Timișoara, acompaniat de Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu și Berti Barbera.

Concertul susținut în orașul nostru în data de 3 octombrie, la ora 19:30, la Filarmonica ”Banatul”, face parte din turneul național intitulat ”Muzică de divorț”. Dacă vă pare cunoscut, nu vă înșelați. Turneul poartă numele albumului lansat în 2001, înregistrat  în studioul lui Victor Panfilov, fiind și primul album al artistului înregistrat integral în studio. Mai mult, ”Muzică de divorț” i-a adus lui Alexandru Andrieș Premiul Industriei Muzicale Româneşti 2002, secţiunea cel mai bun album jazz-blues.

 

concert_alexandru_andries_timisoara

Povestea numelui albumului este și ea foarte interesantă: ”Ideea mi-a venit de la o discuție cu doi prieteni timișoreni, Georg Torz și Mihai Farcaș, care trăiesc în Germania. Ei îmi spuneau că acolo există tot felul de concerte, pentru toate evenimentele posibile, doar la divorțuri nu se cîntă… iar eu am zis <<păi gata, fac eu muzică de divorț!>>”.

Probabil vă întrebați de ce a ales același nume și pentru turneu, după 14 ani de la lansarea albumului. Aceeași întrebare ne-am pus-o și noi, iar Alexandru Andrieș ne-a răspuns, în stilul caracteristic: ”Am ales acest nume și pentru turneu pentru că, între timp, știu sigur: publicul se împarte în trei categorii clare: cei care nu sînt căsătoriți, dar se vor căsători – cei care sînt deja căsătoriți și cei care au divorțat sau sînt pe cale de a divorța (mai ales că s-a descoperit că motivul principal al divorțului e căsătoria), iar un artist își dorește să atingă toate categoriile publicului, pe cît posibil. Iată, problema e rezolvată încă de la titlu! Nici măcar nu pot spune că am ales eu acest titlu, el s-a așezat singur pe afiș, plutind diafan – dar implacabil – și gata, din clipa aia nici nu mi-am mai bătut capul.”

Așadar, vă așteptăm la concertul inedit de pe 3 octombrie, la ora 19:30, la Filarmonica ”Banatul” din Timișoara. Alături de Alexandru Andrieș vor mai urca pe scenă Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu și Berti Barbera. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii (Luni-Miercuri-Vineri: 10-14; Marţi – Joi: 14-19), iar prețul lor variază între 30 și 50 de lei.

 

Evenimentul este organizat de PRbeta Agency

Parteneri: Autonom Rent-a-Car, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Alt Club

Parteneri media: 24FUN, TVR Timișoara, tion.ro, Russ Media, Agenda, Centrul Cultural Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Marele Ecran, Cărturești.

Tags: , , ,

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>