Concert Alexandru Andrieş la Timişoara

0

Ne-am propus să facem o tradiţie din a organiza, din când în când, pe lângă Conferinţa PRbeta sau workshop-urile pentru studenţi (şi pentru companii, mai nou), câte un concert cu muzică pentru sufletele noastre. Aşadar, suntem foarte bucuroase că Alexandru Andrieş a acceptat invitaţia noastră de a veni la Timişoara pentru a susţine un concert. INTERIOARE se numeşte cel mai recent proiect muzical al său şi a fost lansat în primăvară acestui an, cu ocazia împlinirii a trei decenii de la scoaterea pe piaţă a albumului său de debut.

Concertul va avea loc miercuri, 24 septembrie, ora 20:00, la Filarmonica “Banatul” din Timişoara. Alături de Alexandru Andrieş, pe scenă vor urca şi Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera şi Sorin Romanescu.

Afis Turneu A2 TIMISOARA

În 1984, Alexandru Andrieş îşi lansa albumul de debut intitulat INTERIOARE, apărut atunci sub umbrela Casei de Discuri Electrocord. “Ideea a fost să marcăm acest lucru printr-o ediţie specială, în primul rînd o variantă remasterizată a întregului album, făcută la nivelul tehnic de azi – de acest lucru s-a ocupat domnul Victor Panfilov şi eu zic că i-a ieşit foarte bine”, declara artisul în primăvara anului 2014. În cei 30 de ani de activitate, cântăreţul de folk, jazz şi blues, Alexandru Andrieş, a adunat peste 3000 de concerte şi are o discografie bogată, care cuprinde peste 45 de proiecte muzicale.

Albumul aniversar INTERIOARE conţine nouă cântece preluate de pe albumul de debut, din 1984, şi prezentate într-o variantă nouă, inedită. Totodată, la realizarea albumului din 2014 au contribuit şi Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera şi Sorin Romanescu, în calitate de invitaţi ai artistului. Proiectul INTERIOARE ar fi avut şanse să apară şi în format vinyl, însă ideea a fost respinsă de către artist: “Ne-am gîndit că nu prea are rost, cercul celor care încă mai au acasă pick-up în stare de funcţionare s-a redus simţitor – şi-n plus, în 1984 albumul aşa a apărut, în format vinyl, şi să pornim de la vinyl trecînd prin computer spre CD ca să scoatem iar vinyl e un traseu destul de amuzant şi cam forţat – aşa că am renunţat la ideea asta”, a mai spus Alexandru Andrieş.

În 24 septembrie 2014, de la ora 20:00, INTERIOARE va putea fi ascultat live de către timişoreni la Filarmonica “Banatul”. Preţul biletelor la concert variază între 40 şi 60 de lei. Acestea pot fi achiziţionate de pe Eventim.ro, din reţeaua magazinelor Orange, Germanos, de la casieria Teatrului Naţional Timişoara şi din librăriile Cărtureşti.

Ne vedem la concert!

Echipa PRbeta

Foto: Alexandru Andrieş

***

Evenimentul este organizat de PRbeta Agency.

Parteneri: Filarmonica „Banatul”Primăria Municipiului Timişoara, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021Autonom Rent a Car.

Parteneri media: 24FUNTIONInform Media, CărtureştiEventimTVR Timișoara şi Profil Media.

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>