Tu către cine direcţionezi cei 2%?

1

Știai că îţi poţi direcţiona 2% din valoarea impozitului către o organizaţie neguvernamentală? Tot ce trebuie să faci este să alegi bine organizaţii din orice domeniu unde ştii că banii sunt utilizaţi eficient. Zilnic de aceşti bani au nevoie copiii, vârstnicii, persoanele cu nevoi speciale, animalele, educaţia, cultura, cercetarea etc. Pun pariu că îţi promiţi des că vei ajuta mai mult societatea şi acum este momentul s-o faci.

De ce este bine să direcționezi 2% către un ONG?

  • nu te costă nimic;
  • îţi poţi ajuta comunitatea;
  • te poţi asigura că banii tăi sunt bine utilizaţi;
  • poţi face un bine societăţii şi poţi îmbunătăţii viaţa cuiva fără vreun efort.

Ce trebuie să faci?

Mai multe detalii despre această prevedere, rezultatele de până acum ale campaniei, formulare şi informaţii despre ce paşi trebuie să urmezi pentru a direcţiona acest procent din impozit, găseşti pe site-ul doilasuta.ro. Tot ce trebuie să faci este să decizi cui vrei să-i oferi această şansă, să completezi un formular şi… atât. Site-ul te va ajuta şi îţi va oferi indicaţii la fiecare pas.

Cui poţi direcţiona banii?

Evident, lista cu organizaţiile non-guvernamentale este foarte lungă şi fiecare cauză are la fel de mult nevoie de ajutorul tău. Poţi găsi o listă a acestor ONG-uri pe doilasuta.ro. Dacă tot nu te poţi hotărî, iată doar câteva dintre cele mai populare şi creative campanii 2%.

Dacă sprijiniţi activitatea SMURD puteaţi afla mai multe informaţii despre unde puteţi trimite banii pe fundatiapentrusmurd.ro. Fundaţia pentru SMURD are nevoie de aceşti bani pentru cumpărarea unui avion sanitar pentru urgenţe. Îi putem ajuta să scurteze distanţele pentru a salva vieţi. Şi tu poţi fi voluntar SMURD.

Campania care mie mi s-a părut cea mai creativă este cea creată de WWF pentru salvarea ursului brun. Ideea că ursul brun nu va putea fi înlocuit niciodată, nici măcar cu un ursuleţ de jucărie, este genială. “Pierderea sau fragmentarea habitatelor, una dintre cele mai importante ameninţări la adresa ursulului carpatin, are la baza de cele mai multe ori proiecte de dezvoltare a infrastucturii care nu ţin cont de impactul negativ asupra mediului. Astfel WWF işi propune să contribuie semnificativ la eforturile de salvare a habitatului ursului prin intermediul proiectelor şi campaniilor ce au ca scop protejarea pădurilor din ţara noastră şi administrarea responsabilă a ariilor protejate.” Mai multe informaţii găsiţi pe romania.panda.org.

Şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta are nevoie de ajutor pentru copii din Deltă care nu au acces la şcoală, cele mai apropiate licee fiind în Tulcea sau Sulina. Familiile nu-şi permit să-şi trimită copii să înveţe la distanţă. Şi World Vision se zbate pentru aceeaşi cauză. Exisă foarte multe zone rurale, defavorizate unde copii pur şi simplu nu pot ajunge la o şcoală.

Pentru a ajuta copiii care au nevoie mare de acest lucru, puteţi direcţiona cei 2% către Asociaţia Inima Copiilor care doreşte să facă mai mare şi mai modernă secţia de cardiologie a spitalului Marie Curie pentru a salva viaţa mai multor copii. Asociaţia are sprijinul Fundaţiei Vodafone care dublează donaţia ta de 2 euro la numărul 858.

Tot în sprijinul copiilor sare şi Asociaţia Telefonul Copilului, un ONG al carui scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încalcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz.

Oamenii care au nevoie de aceşti bani, sumă care oricum ajunge către stat şi nu ştii ce se face cu ea, au probleme diverse. De la cei afectaţi de boala Lupus pe care îi sprijină asociaţia Lupus România, la oamenii care sunt afectaţi de pierderea celor dragi susţinuţi de Asociaţia Există Viaţă După Doliu, până la femeile care au probleme de infertilitate pentru care luptă Asociaţia SOS Infertilitatea.

În Timișoara puteţi ajuta ONG-uri precum Amvest, Persoana I care ambele vin în sprijinul tinerilor, Marele Ecran care doreşte să ofere o alternativă pentru cinefilii din Timişoara, ELSA Timişoara care sprijină tinerii jurişti sau Fundaţia Pentru Voi care ajută adulţii cu dizabilităţi intelectuale.

Important este să alegeți voi unde se duc banii, pentru că un gest mărunt pentru voi înseamnă un sprijin important pentru un ONG care are nevoie de acești bani pentru a putea face lucruri bune pentru comunitate. Nu există nici o cauză mai neimportantă ca cealaltă şi ai oportunitatea, în sfârşit, să faci un bine cuiva care are atât de mult nevoie de ajutor.

Ce alte organizaţii susţineţi?

Sursa foto.

 

Tags: , , ,

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>