Trei aplicații pentru mobil, utile editării fotografiilor

0

În zilele noastre, conform statisticilor oferite de comScore, folosim rețelele de socializare cu ajutorul telefonului mobil aproape 50% din timp. Putem spune că acest procent este influențat de accesul tot mai mare la internetul mobil, dar și de apariția noilor tehnologii care simplifică semnificativ posibilitățile de intercțiune online.

Așa cum am vorbit într-un articol anterior, conținutul vizual domină internetul și este un mod foarte bun de a construi o prezență online de impact. De multe ori, poate ați vrut să distribuiți o imagine care vă place, dar nu era foarte reușită. Acest lucru nu mai este o problemă datorită sutelor de aplicații pentru dispozitivele mobile, care vă ajută să editați și să îmbunătățiți o imagine.

În continuare, am selectat trei aplicații pentru telefoanele mobile care vă oferă posibilitatea să creați și să publicați imagini mai bune în Social Media.

photography-801891_960_720

Prisma

Datorită varietății de filtre artistice pe care le puteți aplica fotografiilor cu ajutorul ei, aplicația a devenit un trend încă de la lansare.

Prisma vă permite să transformați orice imagine într-o fotografie care imită stilul artistic al unor mari pictori din istoria lumii, indiferent dacă este vorba de o imagine a unei persoane, obiect sau peisaj. În cazul în care doriți să publicați o fotografie care nu este foarte reușită, utilizați Prisma pentru a o îmbunătăți. Filtrele din aplicație includ modelele unor artiști celebri, cum ar fi Picasso sau Van Gogh. De asemenea, conține diferite stiluri: Mosaic, Paper Art, The Scream, Electric, create special pentru a da un aspect artistic fotografiilor.

Prisma este o aplicație gratuită pentru telefoane mobile și se găsește pe iTunes și Google Play.

PicMonkey

PicMonkey este o aplicație cool și distractivă de editare foto, care oferă opțiuni de editare asemănătoare cu Adobe Photoshop și efecte interesante pentru fotografii, dar care simplifică mult procesul de editare foto. În cazul în care vreți să îmbunătățiți imaginile și să adăugați elemente speciale, aceasta este aplicația pe care o doriți.

Atunci când s-a lansat pe telefoanele mobile, creatorii ei au ales să implementeze părțile amuzante ale acesteia din varianta pentru desktop, cu scopul de a o simplifica. Este perfectă pentru o editare rapidă și puteți încărca imaginile pe canalele Social Media foarte ușor.

Cu această aplicație, puteți decupa, roti, schimba dimensiunea imaginilor, vă puteți juca cu culorile, contrastul și luminozitatea acestora sau puteți aplica diferite filtre. De asemenea, vă permite să adăugați texte și să modificați fontul, culoarea și stilul literelor.

PicMonkey este o aplicație gratuită și disponibilă pe iTunes și Google Play, dar puteți să optați pentru varianta plătită, începând de la 3.33 $/lună, pentru a avea acces la mai multe filtre și opțiuni de editare avansate.

Adobe Spark

Adobe Spark oferă template-uri distractive, în care puteți crea foarte rapid imagini, pagini și chiar înregistrări video. La fel ca PicMonkey, este disponibilă ca aplicație pentru mobil, dar include și varianta pentru desktop. Aceasta se sincronizează între desktop și dispozitivul mobil, astfel încât puteți continua ușor editarea fotografiilor începută pe oricare dispozitiv.

Cea mai simpatică funcție a acestei aplicații este Remix, care oferă posibilitatea de a adapta dimensiunile imaginilor pentru diferite standarde cerute de platformele Social Media.  

De exemplu, transformați o imagine conform dimensiunilor necesare pozei de profil de pe Facebook. Adobe Spark redimensionează automat textul și topografia pentru a se potrivi pe ecran.

Aplicația este gratuită pe iTunes și oferă spațiu de stocare de 2GB. În cazul în care aveți nevoie de mai mult, puteți achiziționa până la 20GB suplimentar.

Aplicațiile despre care am discutat azi sunt foarte utile pentru a crea imagini necesare comunicării online, pe platformele de socializare și contribuie la creșterea vizibilității mesajelor pe care doriți să le transmiteți online. Sunt foarte ușor de folosit, sunt gratuite și pot fi o resursă utilă în lucrul cu rețelele de socializare.

Sursa 1|Sursa 2|Sursa 3|Sursa 4|Sursa 5

 

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>