Trei campanii delicioase

0

Chiar dacă în ultima vreme agențiile românești au început să aibă idei tot mai bune, tot e bine să stăm cu ochii pe ce fac vecinii, poate ne inspiră campaniile lor să implementăm minunății și în țară. Azi vă prezentăm trei campanii cu vizibilitate mare în online, toate trei delicioase prin produsele pe care le promovează.

Cu șunca la schimb

În Statele Unite are loc o campanie care combină social media cu șunca și cu aventura. Pentru a demonstra că șunca produsă de Oscar Mayer Bacon este de foarte bună calitate și pentru oricine și-o dorește, Josh Sankey a început o campanie de popularizare în SUA. Călătorește prin State cu un camion plin de șuncă, însă nu a luat cu el niciun ban și nici carduri. Vrea să demonstreze că poate obține orice în schimbul șuncii, de la cazare și masă, la combustibil și diverse servicii de care ar putea avea nevoie. Oamenii îi pot monitoriza toată aventura online și pot comunica cu el prin Twittercu hashtag-ul #BaconBarterFacebook și Instagram.

Mai  multe despre campanie ne spune chiar el

 Cafea pentru giganți

Săptămâna aceasta, în mijlocul faimosului district financiar din Londra, Canary Wharf, a apărut o ceașcă de cafea care ar putea trezi toți angajații din zonă într-o dimineață de luni. Producătorii italieni de la De’Longhi au încercat să doboare un record mondial, construind o ceașcă de 2.9m înălțime și 2.6m lățime. Giganticul recipient albastru conținea 216,ooo expresso-uri, iar pentru a-l construi, o echipă de 4 designeri și ingineri au muncit timp de 504 ore. Totuși, deși au impresionat și au stârnit reacțiile dorite în online, cei de la Clarion Comms – responsabili de această inițiativă – nu au reușit să doboare recordul stabilit cu un an în urmă la Puerto Rico. Record deținut tot de cei de la De’Longhi cu 13,ooo litri de cafea.

  Ciocolată cu GPS

Tot în Londra, cei de la Nestlé au incorporat dispozitive GPS în batoanele de ciocolată Kit Kat, care odată ce au fost activate vor oferi un cec de 10.000 £ unor 6 norocoși. Dispozitivele din aceste pachete selectate au un mecanism de activare care va permite echipei de livrare de la  Nestlé să localizeze câștigătorul și să-i înmâneze cecul în maxim 24 de ore.

Mai mult, cei de la Campaign Live, responsabili de această campanie, au instalat 3,000 de dispozitive NFC (Near Field Communication) pe niște reclame outdoor care redirecționau publicul spre o pagină de internet care oferea posibilitatea de a te înscrie într-un al doilea concurs. Concursul funcționa prin Facebook și solicita introducerea un cod de pe ambalaj. În plus, pe acestă pagină puteai urmări câte ciocolăți cu GPS au mai rămas.

Voi ce campanii de succes mai știți???

Sursa

Sursa foto: photo1, photo2, photo3

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>