Şi PR-ul are premiile lui

0

Industria de PR din România este o piaţă cu potenţial de creştere şi dezvoltare. Relaţiile publice au început să îşi câştige notorietatea în rândul domeniilor de activitate relativ noi şi din ce în ce mai multe persoane şi organizaţii/companii au devenit interesate şi conştiente de puterea pe care relaţiile publice o au în societatea în care trăim. Faptul că domeniul este unul extrem de competitiv o dovedesc numeroasele competiţii în PR care s-au desfăşurat în ultima perioadă.

La modul ideal, când se doreşte o cercetare (oricare ar fi natura ei) se stabileşte un plan de acţiune, se iau decizii referitoare la paşii şi obiectivele care ar trebui atinse, se aleg colaboratorii şi un calendar de lucru şi se începe. Când vine vorba de un domeniu în care se jonglează cu imagini, cuvinte sau percepţii demersul în a realiza o analiza de profunzime este mai complicat. Cum anume se măsoară performaţa şi se stabilesc repere într-un domeniu puţin reglementat? Mai multe detalii care vă ajută să înţelegeţi modul în care se realizează clasamentele în domeniul PR aici.

Agenţiile româneşti de PR au avut posibilitatea de a se înscrie, participa şi câştiga premii şi trofee importante în ultima perioadă în cadrul numeroaselor competiţii naţionale şi internaţionale organizate. Iată câteva dintre acestea.

EMEA SABRE Awards – 30.05.2013 – Barcelona

Premiile acordate în cadrul SABRE Awards au o tradiţie de un deceniu şi sunt recunoscute ca fiind acordate în cadrul celei mai prestigioase competiţii dedicate relaţiilor publice. În fiecare an, în cadrul competiţiei, se premiază cele mai strategice, creative şi eficiente campanii de relaţii publice.

În cadrul ediţiei de anul acestea s-au înscris un număr record de 2.400 de lucrări, tot acesta fiind şi primul an în care o agenţie românească de relaţii publice (The Practice)  primeşte premiul Eastern Europe Consultancy of the Year. Alte premii câştigate de agenţiile româneşti au fost  GOLD Sabre Award pentru campania „Renault România caută şi premiază 100 de ambasadori ai valorilor olimpice!” (The Practice),  Gold Sabre pentru Şcoala Discovery (Grayling România) şi locul I (aur) pentru campania de relansare a Cafenelei Vechi (People Public Relationships Agency). Mai multe detalii referitoare la câştigători şi la premiile oferite aici.

Biz PR Awards – 5.06.2013 -Bucureşti

Evenimentul, organizat de Revista Biz, a prezentat în exclusivitate rezultatele studiului Biz şi Unlock Market Research –„Top agenţii de PR”.  Pentru acest studiu s-au luat în calcul indicatori subiectivi (notorietatea agenţiilor, ratele de angajare ale agenţiilor sau nivelul de percepţie privind competenţa) şi obiectivi (creşterea cifrei de afaceri, fee-urile încasate sau profitul) în vederea obţinerii primei cercetări de profunzime a pieţei de PR din România.

În cadrul galei evenimentului au fost premiaţi cei mai buni specialişti ai industriei româneşti de relaţii publice, iar Top 10 Agenţii de PR din România arată aşa:

 1. GMP PR
 2. McCann PR
 3. Graffiti PR
 4. The Practice
 5. GolinHarris
 6. DC Communication
 7. Rogalski Grigoriu PR
 8. 2active PR
 9. Premium PR
 10. Image PR

Romanian EFFIE Awards – 10.06.2013 – Bucureşti

EFFIE este o competiţie răspândită internaţional care se organizează încă din 1968 şi care este considerată una dintre cele mai importante din industria relaţiilor publice deoarece onorează o realizare cu adevărat importantă în publicitate: rezultatul. Anual, în cadrul acestei competiţii, se premiază cele mai reuşite campanii sau campaniile care au obţinut rezultate neaşteptate prin depăşirea obiectivelor propuse iniţial.

Anul acesta au fost acordate 31 de trofee, dintre care un Grand Effie, 13 trofee de aur, 7 de argint şi 10 de bronz. Marele câştigător a fost McCann Erickson Romania, premiul Grand Effie, pentru campania „National Consumer Promo” pentru brandul Sprite. McCann Erickson Romania a plecat cu cele mai multe premii, cinci la număr, urmată de Leo Burnett  & Target care a câştigat patru premii. Lista completa a câştigătorilor aici.

Felicităm pe această cale organizatorii, câştigătorii şi participanţii acestor competiţii şi le urăm lor, dar şi vouă, succes şi spor pe mai departe!

 

Tags: , , ,

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

 • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>