Conferință de comunicare internațională în „Politehnica” din Timișoara

0

Echipa PRbeta este mereu interesată de evenimentele care au loc în comunitate. De aceea, de câte ori avem ocazia, ne implicăm în susținerea activităţilor dragi nouă, mai ales dacă au legătură cu comunicarea. Recent am devenit parteneri ai Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine a Universității „Politehnica” din Timișoara. Apreciem mult activitatea lor didactică, mai ales că o mare parte a echipei și-a terminat studiile în cadrul acestei facultăți.

Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine a organizat, în perioada 4 – 5 aprilie, conferința internațională  Comunicare profesională și traductologie, transmisă live pe internet. Aflată la cea de-a 8-a ediție, conferința s-a realizat prin colaborarea unui număr de 120 de specialiști din țară și din străinătate, participanți și membri ai comitetului științific, deopotrivă.

”Comunicarea științei în societatea bazată pe cunoaștere a fost tema principală a conferinței„, susținută în patru limbi: engleză, franceză, germană și română. Prezentarea lucrărilor s-a realizat în cadrul a 18 sesiuni, conferința fiind divizată în multiple secțiuni, printre care: comunicare și relații publice, lingvistică aplicată, studii de traductologie și didactica predării limbilor străine.

Printre activitățile din cadrul evenimentului, au făcut parte și un workshop aplicativ pe domeniul terminologiei și al utilizării avansate a calculatoarelor, Cloud computing and professional comunication in terminolgical research, o masă rotundă organizată pe tema didacticii limbilor străine vizând facultățile tehnice, precum și o expoziție de carte profesională.

Specificul acestui eveniment l-a reprezentat  realizarea volumului conferinței care însumează lucrările specialiștilor. Succesul conferinței a fost confirmat și de indexarea volumului în două baze de date internaționale, recunoscute de comisii de specialitate, pe nume EBSCO și Index Copernicus.

În parteneriat cu doctorand Adina Palea, colega noastră, Cristina Puțan, pregătește o lucrare care va fi publicată în volumul de lucrări științifice care va apărea în urma acestei conferințe. Mai multe detalii vă oferim la momentul potrivit.

Un articol scris de: Ana Maria Radu

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>