Cum să comunici eficient cu ajutorul instrumentelor oferite de Gmail

0

Gmail este unul dintre cele mai populare servicii de e-mail oferit de Google și este un instrument foarte important pentru persoanele care lucrează în comunicare. Acesta a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar folosirea lui la potențial maxim necesită cunoașterea unor caracteristici pe care multe persoane nu le au în vedere.

Ce poți face cu Gmail?

Începând cu 2015, aplicația Gmail pentru smartphone-urile cu Android permite utilizatorilor să folosească Gmail și pentru alte servicii de e-mail, precum Yahoo, Hotmail sau Outlook. Asta înseamnă că poți să-ți verifici sau să trimiți un e-mail prin aplicația Gmail folosind o adresă de e-mail de la serviciile menționate.

O caracteristică importantă este activarea timpului real în care se trimite un e-mail și posibilitatea de a-l anula. Poți seta maxim 20 de secunde, timp în care poți anula trimiterea acelui e-mail, în cazul în care ai greșit ceva.

gmail undo email

Utilizatorii care folosesc Google Chrome pot șterge sau interzice accesul unui e-mail deja trimis folosind extensia Dmail. Cu ajutorul acesteia poți șterge instant un mail trimis sau poți seta un anumit timp în care acel e-mail se va autodistruge.

Pentru a răspunde mai ușor la e-mail-uri sau a rezolva anumite probleme, este foarte bine să-ți organizezi mesajele în funcție de importanța lor și de cât de urgent trebuie să răspunzi la ele.

gmail organizare

Folosește bara de search din Gmail. Este mult mai ușor să cauți un e-mail după cuvinte cheie, subiect sau adresa de pe care a fost trimis, decât să cauți printre toate mesajele primite.

gmail search

O extensie folositoare de la Chrome este Gmail Offline. Aceasta îți permite să citești mesajele primite, să cauți sau să trimiți mesaje atunci când nu ești conectat la internet. Aceasta salvează tot ce faci și trimite automat mesajele scrise atunci când te conectezi la internet.

Pentru a personaliza un e-mail te poți folosi și de extensia de giff-uri de la Giphy. Prin această extensie poți căuta direct cele mai populare giff-uri și să le introduci direct în mesajul tău.

Video-urile sau imaginile pot fi trimise ușor folosind unealta de atașare fișiere prin Google Drive.

gmail drive

O altă extensie folositoare pentru Chrome este Streak. Cu ajutorul acesteia poți programa mesajele să fie trimise la o anumită oră, poți să primești notificare când mesajul tău este citit și îți oferă multe scurtături ajutătoare.

 

Așadar, Gmail este o platformă complexă care oferă foarte multe extensii ajutătoare, iar folosită cum trebuie, aceasta îți va îmbunătăți comunicarea cu clienții sau angajați.

 

Articol scris de Dacian Ciurea.

Tags: , , ,

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>