Videourile în campanii. Importanță. Strategii. Statistici

0

videouri_in_onlineRețelele de socializare influențează permanent strategiile de comunicare online. Brandurile sunt mereu atente la schimbări și se adaptează la ele. Fiecare nouă funcție poate schimba modul în care comunică un brand. Astfel, companiile au, în epoca Facebook și Instagram, campanii axate foarte mult pe vizual. Dacă până nu demult acestea se bazau pe fotografii, o modalitate de promovare tot mai utilizată în prezent este videoul. Fie că e vorba de promovarea unui nou produs, de making off-uri, de promovarea unui eveniment sau de un tutorial util, fanii brandurilor se bucură de tot mai multe lucruri interesante sub această formă, în cadrul rețelelor sociale.

Importanța videourilor în campaniile online

Totuși, introduci videourile într-o campanie de promovare nu este ușor. Utilizatorii rețelelor sociale sunt bombardați zilnic de o cantitate uriașă de conținut vizual. Pentru a ieși în evidență și a face oamenii să se oprească din scroll pentru a da play, brandurile trebuie să posteze creativ și inteligent. Însă tot efortul merită deoarece, conform statisticilor publicate pe PRdaily, 70% din profesioniștii în marketing indică o rată de conversie mai mare decât alte metode de promovare, un utilizator petrece cu 88% mai mult timp pe un site care are videouri decât pe unul fără, un produs are cu 66% mai multe șanse să fie vândut după ce consumatorul a văzut un video despre el deoarece acesta reține 95% din informații dacă le vede într-un video, comparativ cu 10% dacă le citește și utilizarea videourilor pe landing pages cresc rata de conversie cu 50%. Cu toate acestea, doar 24% din companii folosesc videourile pentru promovare.

Aplicații utile

Deși crearea și editarea videourilor pare complicată, există o multitudine de aplicații care vă pot ajuta să folosiți acest tip de conținut vizual fără eforturi. Una dintre ele este Flipagram, care vă oferă posibilitatea de a crea videouri prin alăturarea mai multor imagini. O alta este Stop motion, disponibilă pentru iOS, care oferă posibilitatea de a importa imagini, de a adăuga efecte sonore și de a edita cadru cu cadru. Desigur că și YouTube dispune de un editor gratuit, pe care îl găsiți direct pe site.

Exemple de bune practici

Una dintre cele mai cunoscute campanii are legătură cu responsabilizarea socială. Este vorba de #IceBucketChallenge, care a fost concepută pentru a atrage atenția asupra Sclerozei Laterale amiotrofice, boală neurodegenerativă fatală. Cele 1.2 milioane de videouri au ajutat Asociația ASL să strângă 115 000 000 de dolari. O altă campanie, de data aceasta concepută de un brand, este #ChooseBeautiful. Dove a pus mai puțin accent pe produs și mai mult pe misiunea lor, transformând campania în una virală. Samsung și-a concentrat atenția pe pisici prin campania Black Cats. În parteneriat cu fotograful Rachael Hale McKenna și Auckland Society for the Prevention of Cruelty to Animals, brandul a creat un video prin care a ajutat utilizatori de GALAXY S5 să fotografieze pisicile negre. Toate astea pentru că 70% dintre pisicile din Noua Zeelandă care așteaptă să fie adoptate sunt negre.

Prin urmare, brandurile care folosesc videourile pun accent pe necesitatea consumatorilor de a ști cum îi poate ajuta produsul și cum se folosește. Totodată, companiile au înțeles că această metodă de abordare concentrată pe nevoile acestora și nu pe produsul sau serviciul în sine, este mult mai roditoare. În plus, conținutul video este mai convingător, are capacitatea de a oferi mai multă încredere, este bun pentru SEO și poate diversifica campaniile prin e-mail.

susă 1| sursă 2| sursă 3

Fotografiile 1 şi 2 cu licenţă specială, obţinută în urma unui parteneriat cu Shutterstock.

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>