În ultima perioadă tot mai multe rețele sociale au acordat o importanță sporită conținutului video. Asta pentru că în ultimii ani acesta s-a dovedit a fi cea mai captivantă și utilizată metodă de a crea conținut de care se bucură utilizatorii care se uită și care îl distribuie de mii de ori. A devenit atât de cunoscut încât unei singure persoane i-ar trebui aproximativ 5 milioane de ani pentru a viziona toate video-urile distribuite în fiecare lună.
Populara platformă Facebook a oferit utilizatorilor săi oportunitatea de a transmite live și a ajuns din urmă YouTube din punct de vedere al numărului materialelor postate, care însumează mai mult de 100 de milioane de ore zilnic. Un alt avantaj al rețelei de socializare este extinderea timpului alocat unui live de la 90 de minute la … nelimitat! Numerele specialiștilor arată că se consumă din ce în ce mai mult conținut video, așa că, algoritmul prin care videourile live au prioritate în News Feed a fost pun în aplicare. În plus, un clip poate fi postat și în secțiunea de comentarii.
Bineînțeles că schimbări în ceea ce privește postarea clipurilor au apărut și pe Instagram, platformă care este tot mai utilizată și benefică comunicării și promovării brandurilor. Și aici limita unui video s-a extins de la 15 secunde la 60.
Și YouTube trebuie să se alinieze noilor tendințe. Recent, a fost lansată aplicația YouTube Director for Business, parte a unui pachet ce oferă companiilor posiblitatea de a-și crea videoclipuri chiar de pe telefonul mobil, având la dispoziție șabloane, animații, muzică și diferite opțiuni pentru fontul textului și suprapunerile lui. Totul într-un cadru asistat de tutoriale și foarte accesibil. În acest pachet sunt incluse consultanța și monitorizarea pentru ca videoclipul creat (și publicat) să ajungă către publicul targetat.
De asemenea, Twitter e în rând cu trendul lasând aplicația Twitter Engage prin care se pot posta clipuri de până la 140 de secunde. Pe lângă extinderea duratei videoului, această aplicație oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura interacțiunea și succesul, în timp real, începând de la numărul aprecierilor și menționărilor până la lista hashtag-urilor folosite. În acest mod, brandurile au acces la o nouă perspectivă asupra preferințelor publiclui.
Avem la dispoziție posibilități tot mai diverse și accesibile pentru promovarea conținutului prin intermendiul rețelelor sociale. Există liberatatea și (acum) spațiul necesar pentru a livra conținut care să interacționeze tot mai mult și mai eficient cu publicul.
Articol redactat de Oana Bădeliță (participantă la programul de internship PRbeta).