LinkedIn – CV-ul tău online

0

LinkedIn este o reţea de socializare orientată spre mediul de afaceri. Iniţial, mi s-a părut foarte complicată şi greoaie, dar, odată ce i-am înţeles conceptul, am realizat că poate oferi mult mai multe beneficii decât aș crede. La fel ca pe orice altă reţea de socializare, îţi poţi crea un profil şi forma conexiuni.

Reţeaua LinkedIn a trecut de 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial şi peste 400.000 de utilizatori în România, conform studentie.ro. Este recomandat să foloseşti LinkedIn dacă doreşti să-ţi găseşti un job, să-ţi schimbi job-ul, să-ţi creezi cunoştiinţe într-un domeniu sau, pur şi simplu, să afli noutăţi din domeniul tău şi să te promovezi. Fiind o reţea de business, LinkedIn este locul perfect unde poţi să-ţi creşti afacerea şi să legi parteneriate.

Angajatorii îşi caută potenţiali angajaţi în proporţie de 95% pe LinkedIn, deci ai mai mari şanse să-ţi găseşti aici job-ul potrivit. Acest tip de recrutare oferă beneficii atât angajatorilor, cât şi celor interesaţi de un job. Companiile câştigă timp şi resurse în procesul de recrutare având profilul complet al potenţialilor angajaţi direct pe site și cei care îşi caută un loc de muncă au o şansă în plus să lucreze în domeniul visat.

Ce trebuie să faci pentru a folosi LinkedIn la un nivel optim:
  • alătură-te unor grupuri profesionale;
  • creează-ţi un profil complet;
  • actualizează-ţi constant profilul;
  • conectează-te cu alţi oameni din domeniul tău;
  • postează link-uri către blogul/site-ul tău;
  • răspunde la întrebările celorlalţi utilizatori;
  • interacţionează cu comunitatea.

Aş putea spune chiar că LinkedIn este varianta office a Facebook: dacă pe Facebook îţi găseşti toţi prietenii, pe LinkedIn găseşti toate companiile care contează. De asemenea, îţi poţi găsi toţi colegii care au terminat acelaşi liceu ca tine, aceeaşi facultate sau colegii de la serviciul precedent.

Este important să îţi creezi profilul de LinkedIn cu mare atenţie, deoarece Google oferă ca prime rezultate în căutare profilele de LinkedIn ale persoanelor pe care le cauţi. Mai mult, se zice că CV-urile de pe LinkedIn sunt mai sincere decât CV-urile tradiţionale tocmai pentru că oricine îţi poate vedea profilul. Se pare că CV-ul tradiţional a fost detronat de către LinkedIn.

Cât de utilă ţi se pare această reţea?

sursa 123

Tags: , , ,

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>