Unul dintre principalele avantaje ale Social Media se află chiar în denumirea sa, și anume în latura socială. Este foarte importantă, iar uneori tindem să ignorăm acest concept de bază de la care a pornit totul. Social Media are rolul de a ne conecta, de a ne aduce alături de alți oameni asemănători nouă, cu pasiuni și dorințe comune. Și a făcut-o atât de bine încât datorită ei cu toții ne-am făcut prieteni noi pentru că am participat la același festival sau la același curs de olărit, am fost la concerte care ne-au oprit respirația sau am început revoluții.
Toate aceste lucruri au un numitor comun: Facebook Events. Este o modalitate pe cât de simplă pe atât de eficientă de a promova un eveniment. Nu există vreo soluție minune cu ajutorul căreia veți avea succes, însă sunt câteva amănunte de care ar fi bine să țineți cont atunci când creați un eveniment pe Facebook.
1. Numele și descrierea
Folosiți un nume personalizat pentru eveniment, care să-l scoată în evidență în mulțimea de alte evenimente și care să ofere informațiile esențiale despre acesta. De asemenea, descrierea este foarte importantă. Încercați să oferiți cât mai multe informații în prima parte a descrierii (locul de desfășurare, perioada, detalii despre bilete, site oficial) – o mare parte din cei care vor vedea evenimentul nu o să citească mai mult de atât.

2. Setați o dată de încheiere a evenimentului
Un detaliu deseori trecut cu vederea, dar care este important mai ales pentru evenimentele care se desfășoară pe o perioadă mai îndelungată de timp. Într-adevăr, completarea datei de încheiere este opțională însă, în caz că nu o completați, Facebook va seta automat evenimentul să se încheie cu trei ore după ora de pornire.
4. Postați constant, dar cu măsură
Orice eveniment are o strategie bine pusă la punct. La fel ar trebui să aibă și un eveniment publicat pe Facebook. Cu un plan editorial stabilit din timp, comunicarea este mult mai ușoară. Așadar, pentru a menține interesul celor deja interesați de eveniment și pentru a le oferi informații utile, maximum două postări pe zi sunt suficiente. În acest fel vă asigurați că publicul vostru nu este agasat de notificări și, în același timp, le comunicați suficiente informații.
5. Atenție la invitații
Da, toată lumea își dorește un număr maxim de participanți la un eveniment, însă numărul celor care se arată interesați pe Facebook nu este mereu același cu cel din realitate. Acest lucru se poate datora și faptului că există tendința de a invita cât mai mulți oameni, fără a ține cont de relevanța evenimentului nostru în viața lor. De aceea, este recomandat să-i invităm doar pe cei care au legătură cu acesta. De exemplu, dacă organizați o petrecere cu muzică indie, îi vom invita doar pe cei trei prieteni despre care știm că sunt fanii acestui gen. Mai departe, alți prieteni de-ai lor vor vedea evenimentul și, astfel, numărul participanților va crește. În felul acesta, la final numărul celor care vor participa cu adevărat la eveniment va fi mult mai apropiat de al celor care s-au anunțat pe Facebook.
6.Permiteți utilizatorilor să posteze în eveniment
Atunci creați un eveniment, aveți opțiunea de a permite doar gazdei să posteze pe peretele evenimentului. În cele mai multe cazuri, aceasta ar trebui lăsată nebifată și astfel să începeți o disuție cu participanții. Din moment ce postările sunt active, peretele evenimentului servește ca o secțiune de întrebări frecvente pentru alte persoane care au întrebări. Fiți activ și încercați să răspunzi la fiecare postare, indiferent dacă este o întrebare generală sau un simplu comentariu.
Așadar, pentru a avea un eveniment eficient pe Facebook este bine să țineți cont de aceste mici sfaturi care vor face diferența. Dacă mai aveți și alte recomandări, împărtășiți-le cu noi în secțiunea de comentarii.
Surse: http://www.hospitality-plus.travel/2016/05/25/13-ways-to-use-facebook-events-for-your-brand/