Cum programezi postările pe Facebook

6

Facebook oferă acum administratorilor paginilor de brand posibilitatea de a programa postările pe Wall. Această nouă opţiune oferă multiple avantaje şi este uşor de folosit.

Cum poţi programa publicarea unei postări pe Facebook?

În primul rând, munca unui administrator de pagină de Facebook nu ţine doar de postarea de conţinut. Trebuie să fii mereu “pe fază”, să răspunzi întrebărilor fanilor şi să interacţionezi cu ei. Postarea conţinutului într-un mod constant poate fi un task dificil, pentru că Facebook nu ţine cont de un orar de muncă şi fanii unui brand vor să fie la curent cu toate noutăţile non-stop.

Programarea unei postări se face foarte simplu. După ce scrii mesajul pe care doreşti să-l transmiţi, trebuie doar să selectezi anul, luna, ziua şi ora la care doreşti să se publice, printr-un click pe iconiţa cu ceas din partea de stânga jos a căsuţei de Share. Pentru a şterge un mesaj deja programat trebuie doar să intri pe Edit Page, Use Activity Log. Această opţiune nu este introdusă încă utilizatorilor de Facebook care au doar cont personal.

Aveţi un exemplu de programare a unui post pe Facebook aici.

Beneficii oferite de programarea mesajelor pe Facebook:

  • simplu de realizat;
  • economie de timp;
  • o mai bună organizare;
  • eficient pentru cei care administrează mai multe pagini.

Deci, de acum înainte poţi folosi această opţiune când eşti în vacanţă şi mesajele se vor publica chiar şi atunci când dormi. Dar mai avem un sfat: nu abuza de această opţiune şi supraveghează întotdeauna publicarea mesajelor, deoarece pot exista erori sau poate fanii vor avea nevoie să le oferi informaţii suplimentare.

sursa1, sursa2, sursa3

Tags: , ,

 1. Bogdan Pater

  Și mai sunt chestii de subliniat:

  Dacă postezi poze, acestea nu vor intra în albumul Wall Photos ci într-un album Photos separat.

  Dacă postezi 3 post-uri consecutive programate, acestea se vor grupa pe timeline într-un singur story. Fie intervii ulterior să se arate fiecare story individual, fie te asiguri că tot a 3-a postare o pui tu manual. 😀

  În afară de asta, opțiunea e genială. 😀

  Reply
 2. Vlahul

  Intr-o pagina personala de facebook nu este disponibila o astfel de programare. Stiti vreo solutie? Multumesc.

  Reply
  • Roxana

   Toate paginile au aceasta optiune introdusa. Daca te referi la profilul tau personal, Facebook nu ne ofera inca libertatea de a programa postari dar poti incerca hootsuite.com.

   Reply
 3. stress

  Chiar daca s-a modificat putin interfata de la facebook tot am gasit unde se fac postari programate datorita indicatiilor din acest articol. Danke shon!

  Reply
 4. Anonim

  Știe cineva cum se trimit mesajele automat pe Messenger?( Ma refer dacă se pot trimite în privat, la toata lista,programate, sa nu stau eu sa dau “send”, la fiecare în parte, de fiecare data când doresc sa trimit. :D)
  Mulțumesc anticipat!!! 🙂

  Reply

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

 • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>