Ce tipuri de concursuri sunt utile pentru branduri

1

Social Media se schimbă constant și mereu apar noi unelte și strategii de promovare. Facebook, platforma de socializare cea mai populară, are parte de cele mai multe schimbări și update-uri. Multe branduri se folosesc de concursuri pe Facebook pentru a-și promova produsele și servicile. Folosind tehnicile potrivite, concursurile organizate pe Facebook pot ajuta un brand să-și mărească comunitatea.

Iată câteva idei utile pentru a organiza un concurs legal pe Facebook:

În primul rând, pentru o bună organizare a unui concurs, cel mai important este să citești regulile impuse de Facebook și pașii propuși.Acestea se schimbă periodic, de aceea este important să fii la curent cu ele. Concursurile de tragere la sorți, în special unde se folosește site-ul Random.org sunt considerate jocuri de noroc, conform Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Aceste concursuri au nevoie de un regulament clar și un aviz de aprobare.

În cazul în care dorești un concurs rapid, cu posibilitatea de a-ți mări numărul de like-uri pe pagină este concursul de tipul „Like to Win”. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai ușoare concursuri, atât pentru brand, cât și pentru utilizatori. Dacă nu dorești un concurs cu like-uri poți organiza unul asemănător, dar cu comentarii. De menționat că aceste concursuri au o șansă mare să atragă persoane care participă doar pentru a câștiga, iar acele like-uri nu sunt relevante pentru brand.

Hashtag-urile câștigă tot mai mult teren pe Facebook, acum că este integrat cu Instagram. În general, hashtag-urile se folosesc în concursurile cu poze sau video, deoarece sunt un instrument excelent în gestionarea lor. Crearea unui hashtag relevant vă ajută la monotorizarea postărilor participanților, dar oferă și un spațiu în care toată lumea poate vedea fotografiile înscrise.  Cu toate acestea, este indicat să nu folosiți mai mult de două hashtag-uri la un astfel de concurs.

Un exemplu de concurs de succes este de tipul „Completează spațiul liber”, precum au  organizat cei  de la Dove. Acest tip de concurs este foarte simplu, participanții trebuie să completeze o propoziție cu anumite cuvinte cheie sau grupuri de cuvinte. În cadrul acestuia, Dove cere fanilor să le spună de ce prietenii lor reprezintă „adevărata frumusețe”, completând numele acestora și două lucruri care-i fac frumoși. În conformitate cu brandul lor, nu au oferit premii materiale, câștigătorii au devenit următoarele „fețe Dove”.

Dove Facebook contest

În concluzie, concursurile pe Facebook sunt o modalitate bună de a cunoaște publicul, de a mări numărul de fani și de a crește interacțiunea cu aceștia. Totuși ele trebuie organizate când este necesar, conform unei planificări anterioare.

 

Sursa 1 | Sursa 2

 

 

 

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>