Femei vs. bărbaţi în Social Media

0

Diferenţe mari între sexe au existat dintotdeauna şi vor exista în continuare, fie că ne referim la priorităţi, preferinţe, gusturi şi felul de a fi. Dar cât de diferiţi suntem atunci când vorbim despre Social Media?

Conform mashable.com, 58% dintre utilizatorii de Facebook sunt femei iar restul de 42% sunt bărbaţi. Mai mult, femeile sunt mult mai active pe Facebook prin comentarii, like-uri şi actualizări de status.  67% dintre femei au ales să-şi facă contul de Facebook privat, faţă de 48% dintre bărbaţi care au ales să facă acelaşi lucru.

Femeile sunt mai active şi pe Twitter cu un procent de  64%. De Pinterest nici nu mai are rost să menţionăm, unde procentajul utilizatorilor femei este de 82%. Femeile au acaparat chiar şi zona gaming-ului. De exemplu, dintre utilizatorii Zynga, 60% sunt femei şi 40% sunt bărbaţi. Ca efect, femeile sunt şi mai dependente de Social Media decât bărbaţii.

Dar să vedem unde câştigă bărbaţii teren: Google+ se pare că este un site de bărbaţi, deoarece 71% dintre utilizatori sunt de gen masculin. Acesta este urmat de LinkedIn, unde bărbaţii domină cu un procent de 63%. Reddit este, de asemenea, folosit mai mult de bărbaţi, în proporţie de 84%.

Studii in domenii au demonstrat faptul că femeile îşi petrec mai mult timp online decât bărbaţii. Ele au tendinţa să posteze mai mult pe blog, să urmărească un brand pe Facebook şi să facă mai multe cumpărături online. Mămicile sunt segmentul de public care interacţionează cel mai mult cu un brand în Social Media. Se pare că femeile sunt în online la fel cum sunt în offline.

Reţelele de socializare sunt într-o continuă ascensiune şi se pare că Social mMedia atrage un număr tot mai mare de femei. Oare explicaţia ţine de faptul că femeile au fost dintotdeauna mai sociabile decât bărbaţii? Ce facem în continuare: postăm pentru publicul mai numeros, femeile, sau facem eforturi mai mari să atragem bărbaţii? 

sursa 1, sursa 2, sursa 3, sursa 4, sursa 5

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>