„Cristi! Bă, Cristi” și „Fii ca Ion”- viralele momentului

1

Trăim într-o perioadă în care încă se cer videoclipuri, poze și campanii virale. Cei din domeniu încă încearcă să explice clienților că nu poți programa o campanie virală, ea devine astfel datorită mai multor factori. Printre aceștia sunt: sensibilitatea mesajului transmis, gradul de umor, noutatea și ineditul. De asemenea, este important de știut că o informație digitală nu devine întotdeauna virală pe moment. Două astfel de exemple sunt „Cristi. Bă, Cristi” și „Be like Bill.”

Cine este Cristi? Internetul nu-l cunoaște pe Cristi, dar îl cunoaște pe Gheorghe, prietenul său, cel pe care îl mușca de picior câinele acestuia. Asta se petrecea  acum un an, iar filmulețul care documentează toată întâmplarea a devenit viral  după ce a fost prezentat într-un episod al Dozei de Hash, emisiunea realizată de vloggerul Mikey Hash. De săptămâna trecută când a fost difuzată emisiunea online și până acum au fost realizate zeci de memeuri, emisiuni și articole. Se strigă după Cristi chiar și în complexul studențesc din Timișoara și a fost organizată o mare strigare în București.

”Cristi, bă Cristi” este acel tip de clip viral care ”prinde” la public. Din păcate, filmulețele de acest tip tind să cadă în derizoriu și sunt un exemplu negativ de ”viral”. Plecând de la o întâmplare comună, clipul reprezintă doar o formă de amuzament de foarte proastă calitate și poate fi ușor catalogat ca un exeplu de ”așa nu!”.

 

Un alt viral al momentului îl aduce în centrul atenției pe Ion. Nu Ion prietenul, vecinul, unchiul sau colegul nostru, ci memeul care dă sfaturi de bune practici în lumea virtuală. Ion este varianta de România a lui Bill, personajul creat de un moldovean stabilit în Italia. Bill a fost gândit ca un personaj mult prea politicos ca să spună cuiva cum să se comporte. El vrea să schimbe lumea, cel puțin cea virtuală, prin puterea exemplului. Mesajele transmise de el sunt simple, clare și de multe ori, amuzante, dar fiecare dintre ele conține și un strop de răutate. Pagina dedicată acestui personaj are în prezent 1.25 milioane de likeuri. Pe lângă România, Bill are omolog și în alte țări precum: Malayesia, Spania sau țările arabe.

12509729_1548599855456199_3282772517316157904_n

Dacă până la sfârșitul săptămânii trecute Bill, Ion sau Emily (adică varianta pentru femei a lui Bill) ajunseseră deja în Timeline-ul multor utilizatori de Facebook, odată cu weekendul trecut, fenomenul a luat amploare. Un generator de meme-uri, în stil ”Be like Bill” a fost creat. Utilizatorii trebuie doar să își introducă numele și genul, iar generatorul creează pentru ei un meme personalizat.

Niciunul dintre cele două virale nu a fost creat de un brand, ci de oameni obișnuiți care au reușit să ”vorbească” cu consumatorii de divertisment (uneori de calitate îndoielnică) pe limba lor. Noi vă dorim idei mai inspirate și glume mai bune decât cele despre Cristi, Ion sau Bill.

Sursa 1| Sursa 2

 

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>