Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze

0

Organizatia  ActiveWatch a lansat, în luna decembrie 2011, campania  Profesioniștii romi în domeniul medical cu sloganul Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze, o campanie împotriva discriminării copiilor de etnie romă.

Oricât ar încerca unii să influențeze opinia publică, susținând că romii sunt integrați corect în societatea românească, realitatea este alta. Din păcate, cel mai mult au de suferit copiii romi, care din cauza acestor preconcepții ale societății nu se pot dezvolta  pe plan personal și profesional. Motivul este limitarea șanselor de dezvoltare, din cauza discriminării și netoleranței populației.

Campania despre care vorbim este diferită față de  alte inițiative împotriva combaterii discriminării romilor. Pe de o parte se axează în special pe dezvoltarea copiilor romi, iar pe de altă parte implică un anumit domeniu, cel medical.

Cui i se adresează și ce oferă campania

În prima etapă a proiectului, 300 de elevi romi din clasele a XII-a și a XIII-a vor fi pregătiți la materiile fizică, chimie, biologie de 60 de profesori  specializați. Totodată, alți 125 elevi și studenți de la școli postliceale și facultăți din domeniul medical vor primi burse educaționale și vor fi coordonați în activitatea academică de 30 de mentori, medici rezidenți.

Campania se desfășoară în perioada decembrie 2011 – aprilie 2012. Promovarea campaniei a început printr-o activare BTL, urmată de campania outdoor și lansarea spotului  TV pe care îl puteți urmări mai jos. De asemenea, se folosește și promovarea online. Pagina de Facebook a campaniei o găsiți aici.

Campania este dezvoltată în cadrul proiectului O generație de specialiști romi în domeniul medical, implementat de ActiveWatchAgenția de Monitorizare a Presei,  în parteneriat cu Fundația Romă Education Fund Romania, Asociația Medicilor Rezidenți, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN și Open Society Institute. Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Mai multe informații puteți  găsi pe site-ul  campaniei :    www.profesionistiromi.ro

 

Acest articol este scris de Bogdan Chiaburu pentru PRbeta.

ADAUGĂ COMENTARIUL TĂU

  • (will not be published)

XHTML: Poţi folosi următoarele tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>